Over Anke

Over Anke

Ik ben Anke Vrancken van Geel, aangenaam!

Als echte Limburgse ben ik in 1976 geboren in Ulestraten. Inmiddels woon ik op een steenworp afstand van mijn geboorteplaats in het dorpje Geulle, gemeente Meerssen, even ten noorden van het prachtige Maastricht. Ik ben getrouwd en heb twee begaafde kinderen, op wie ik heel trots ben. Verder verrijk ik mijn leven met mijn hond Bibbie en mijn kat Djek.

Als mens, Homo sapiens, ben ik een tweevoetige primatensoort uit de Familie Hominidae (Orde Primaten, Klasse Zoogdieren). Mijn IUCN-status laat mij weten dat ik geen bedreigde soort ben. Geen zorgen dus, ook al moet ik toegeven dat ik wel eens veel beren op de weg heb gezien!

Mijn grootste passie is de bewondering voor de natuur en de wereld waarin ik leef, het liefst bekeken vanuit een groter geheel en in zijn totaliteit. Ik ben een echte humanist met veel interesse in mijn medemensen. Samen vormen mens en natuur een intens geheel in de natuurlijke vorm van een gemeenschappelijke identiteit. Deze identiteit neem ik graag mee in mijn hoogbegaafdencoaching.

Daarnaast wandel ik heel graag met mijn hond, heb ik een herontdekte passie voor de schrijfkunst, ben ik een zonaanbidder eerste klas en is lezen voor mij een eerste levensbehoefte. Als cultuursnuiver, kunstliefhebber en onderzoekend nieuwsgierig aagje ben ik altijd op zoek naar bezigheden. Ik ben voorzien van een gezonde dosis zelfspot en humor.

Voordat ik me volledig heb toegespitst op het coachen en begeleiden van creatief begaafden heb ik verschillende beroepen uitgeoefend. Ik begon als ziekenverzorgster. Dit paste toch niet zo goed bij me. Ik zorg graag voor mijn medemensen, maar verzorgen laat ik over aan mensen met die roeping.

Vervolgens kwalificeerde ik me tot allround medewerker trombosedienst, hondentrimmer en natuurgids. Deze vaardigheden oefende ik vaak ook beroepsmatig uit. Daarnaast volgde ik nog een aantal andere opleidingen voordat ik besloot om hoogbegaafdencoach te worden.

Wat doe ik voor jou?

Ben jij creatief begaafd? VerAnkerJe is er dan helemaal voor jou! Ik ben opgeleid als Talentbegeleider, gespecialiseerd in de metacognitie en begrepen emoties en begeleid jou graag met het optimaal benutten en doorleven van jouw prachtige gave.

Mijn verbindende begeleiding vindt plaats op basis van mijn uitgebreide kennis van en ervaring met hoogbegaafdheid, de humanistische ontwikkelingspsychologie van Kazimierz Dabrowski, oftewel zijn Theorie van Positieve Desintegratie (TPD), en mijn liefde voor de natuur.

Ik bied je heel graag een traject op maat op een manier die bij jou past, zoals binnen met een kopje thee of al wandelend in de Limburgse natuur. Je kunt bij mij individuele coaching, groepsbegeleiding en verdiepingscursussen combineren.

Om nader kennis te maken en samen te bekijken of en wat voor begeleiding bij jou past, vul je onderstaand contactformulier in. Ik bel je dan zo snel mogelijk terug. Dit gesprek van circa twintig minuten is geheel gratis. App je liever even of wil je gelijk een afspraak inplannen? Laat het me weten en VerAnkerJe!

VISIE & WERKWIJZE

Hoe kunnen wij ons optimaal verbinden?
Lees hier meer

VRAAG EEN KENNISMAKINGSGESPREK AAN

Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact op? 
Ga naar het contactformulier

HOE WERKT MIJN BEGELEIDING?

Hoe werkt mijn begeleiding? 
Lees hier meer

ERVARINGEN

Wat zeggen anderen over mijn begeleiding?
Lees hier meer

Visie & Werkwijze

Hoe kunnen wij ons optimaal verbinden?

Jij hebt een complexe, intense persoonlijkheid. Net als ik wil je deze mooie eigenschappen optimaal inzetten in je leven en in deze maatschappij. Samen bekijken we de wereld door een creatieve begaafdheidsbril.

Graag en regelmatig kom je tot heldere, eerlijke conclusies over het leven. Maar deze bevindingen stroken lang niet altijd met de bevindingen en conclusies die de maatschappelijke of sociale boventoon voeren.

Ik geef toe: ik ben ook echt vaak tegen deze maatschappelijke mismatch aangelopen. Ik ben vaak buitengesloten of als raar, vreemd of anders betiteld. En dat vaak met een negatieve lading en een harde conclusie over wie ik zogenaamd ben.

Jou gun ik beter. Ik sta je daarom graag bij in de omgang met de mogelijke gevolgen van het anders zijn. Door goed voor jezelf te zorgen en op te komen voor je waarden ga je meer leven op je eigen voorwaarden, ondanks of beter dankzij je hoogbegaafdheid. Je komt op die manier ook minder snel in situaties terecht die niet bij je passen. Je verankeren gaat het beste in een omgeving die bij je past.

Je hebt als hoogbegaafde vele innovatieve ideeën en creatieve oplossingen voor actuele vraagstukken. Helaas is het zo dat mensen daar misbruik van kunnen maken. Zij hadden dat zelf ook wel willen ontdekken. Sommige mensen gaan dan pronken met jouw veren. Ook dit is mij niet bespaard gebleven.

Nu weet ik dat je de wereld iets anders mag en kan bekijken, waardoor je situaties beter het hoofd kunt bieden. Je mag gaan anticiperen op je rol in de maatschappij, in plaats van dat de maatschappij met jou aan de haal gaat! Waar gooi jij het anker uit?

Is dit voor jou herkenbaar? En wil je meer leren over jezelf, je hoogbegaafdheid en hoe je die optimaal inzet? Dan sta ik je graag bij!

Hoe werkt mijn begeleiding?

Mijn begeleiding gaat verder dan hoogbegaafdencoaching in het hier en nu. Ik stel mijn theoretische kennis over hoogbegaafdheid graag op een praktisch uitvoerbare manier ter beschikking in het Nederlands of in Limburgs dialect. Mijn achtergrond als natuurgids maakt het mogelijk om je te begeleiden met wandelcoaching in de natuur.

Ik kijk naar je met een mild oog, maar spoor je ook aan om in actie te komen en je toekomst vorm te geven zoals die beter bij je past. Jij staat hiervoor open, want je ziet in dat er iets moet veranderen en je wilt ontdekken wat. Ik help je met het afstoffen van die extra grote toolbox waarmee je als creatief begaafde van welke leeftijd dan ook bent uitgerust.

Graag vier ik jouw positieve onaangepastheid met je. Zo heeft Dabrowski dat benoemd in zijn Theorie van Positieve Desintegratie. Zijn gedachtegoed over persoonlijke ontwikkeling is verweven in mijn begeleiding. Zo ga je steeds meer het pad bewandelen dat bij jou past. En soms leg je zelf een heel nieuw pad aan!

In mijn begeleiding put ik uit een grote bron van empathie en respect. Vanuit altruïsme kijk ik met je mee naar de wereld om je heen. Soms reageer ik daar stellig en ongecensureerd op, maar ik veroordeel nooit of te nimmer iemand persoonlijk. Jou ook niet. Je hebt nou eenmaal bepaalde karaktertrekken die jou samen vertegenwoordigen.

Bij jouw creatief begaafde persoonlijkheid past een bepaalde vorm van begeleiden. Dat kan binnen zijn met een kopje thee, al wandelend of zittend in de prachtige Limburgse natuur, alleen of in groepsvorm. Op deze manier ontstaat er voor jou een traject op maat, gebaseerd op oprechte verbinding.

Vraag meteen een kennismakingsgesprek aan!

Om nader kennis te maken en samen te bekijken of en wat voor begeleiding bij jou past, vul je onderstaand contactformulier in. Ik bel je dan zo snel mogelijk terug. Dit gesprek van circa twintig minuten is geheel gratis. App je liever even of wil je gelijk een afspraak inplannen? Laat het me weten en VerAnkerJe!

CONTACTFORMULIER

Ervaringen

Wat zeggen anderen over mijn begeleiding?

 

Lees hier over de ervaringen van anderen met mijn begeleiding.

Anke is in mijn ogen een bijzonder fijngevoelig, humorvol en integer persoon. Ze is innemend zelfbewust, oprecht geïnteresseerd in haar medemens en natuurlijke leefomgeving en begrijpt anderen zowel vanuit het hart als met doortastend verstand. Met andere woorden, ze kent precies die kwaliteiten die een prettige en kundige begeleider behoeft! Anke en ik delen een ontwikkelgerichte, positief-stimulerende kijk op psychologische groeipijnen en groeikansen. We zijn daar diep enthousiast over, vanuit doorleefde levenservaringen en daarmee gevormde levenshouding. Anke biedt deze benadering op een voor haar karakteristieke wijze aan, met een slim en sensitief oog voor de natuur als bron van inspiratie en spiegeling en een begrip van begaafdheid dat van wijsheid getuigt. Dit zal mensen met wie ze zal samenwerken inspireren om zich trouw aan hun groeiproces te ontwikkelen, op meerdere lagen van hun mens-zijn. Anke is een pracht mens om mee samen te werken!

Lotte van Lith/Eigenaar Lot of Complexity

Anke, ik ben plaatsvervangend trots dat je het hebt volbracht! Je bent een hobbelig pad gegaan en ik heb bewondering voor je volharding. Met jouw enthousiasme, je ervaringsdeskundigheid, je openheid en sterk reflectief vermogen heb ik alle vertrouwen in jou als professioneel talentbegeleider. Het grote avontuur van je eigen praktijk ben je gestart! Ik wens je heel veel voldoening, succes en nog meer leren.

Frietzen Grünbauer-Felius www.vrijhoog.nl  www.novilo.nl

Ik heb Anke leren kennen als een integer en invoelend persoon. Zij voelt zich betrokken bij het welzijn van mensen en hun omgeving (de natuur). Anke kan goed luisteren en weet de juiste vragen te stellen op het juiste moment.
Anke kent haar eigen sterke en minder sterke punten. Wat ik sterk vind is dat ze als de situatie erom vraagt ze haar minder sterke kant op een krachtige wijze weet in te zetten.

Mirjam Floor: Onderwijsadviseur (Hoog)begaafdheid bij Driestar educatief.