Visie & Werkwijze

Hoe kunnen wij ons optimaal verbinden?

Jij hebt een complexe, intense persoonlijkheid. Net als ik wil je deze mooie eigenschappen optimaal inzetten in je leven en in deze maatschappij. Samen bekijken we de wereld door een creatieve begaafdheidsbril.

Graag en regelmatig kom je tot heldere, eerlijke conclusies over het leven. Maar deze bevindingen stroken lang niet altijd met de bevindingen en conclusies die de maatschappelijke of sociale boventoon voeren.

Ik geef toe: ik ben ook echt vaak tegen deze maatschappelijke mismatch aangelopen. Ik ben vaak buitengesloten of als raar, vreemd of anders betiteld. En dat vaak met een negatieve lading en een harde conclusie over wie ik zogenaamd ben.

Jou gun ik beter. Ik sta je daarom graag bij in de omgang met de mogelijke gevolgen van het anders zijn. Door goed voor jezelf te zorgen en op te komen voor je waarden ga je meer leven op je eigen voorwaarden, ondanks of beter dankzij je hoogbegaafdheid. Je komt op die manier ook minder snel in situaties terecht die niet bij je passen. Je verankeren gaat het beste in een omgeving die bij je past.

Je hebt als hoogbegaafde vele innovatieve ideeën en creatieve oplossingen voor actuele vraagstukken. Helaas is het zo dat mensen daar misbruik van kunnen maken. Zij hadden dat zelf ook wel willen ontdekken. Sommige mensen gaan dan pronken met jouw veren. Ook dit is mij niet bespaard gebleven.

Nu weet ik dat je de wereld iets anders mag en kan bekijken, waardoor je situaties beter het hoofd kunt bieden. Je mag gaan anticiperen op je rol in de maatschappij, in plaats van dat de maatschappij met jou aan de haal gaat! Waar gooi jij het anker uit?

Is dit voor jou herkenbaar? En wil je meer leren over jezelf, je hoogbegaafdheid en hoe je die optimaal inzet? Dan sta ik je graag bij!

Reacties gesloten.