Individuele begeleiding

Zoek je naar je plek in deze wereld met al je creativiteit en intensiteit? Laten we samen jouw toekomst ontdekken zoals die je het beste past.

Zoek je naar je plek in deze wereld met al je creativiteit en intensiteit?

Als hoogbegaafde volwassene heb je vele creatieve ideeën, maar je ondervindt wellicht een maatschappelijke mismatch. Of je hebt pas op latere leeftijd ontdekt dat je begaafd bent en wilt graag op zelfonderzoek uit.

Als intens begaafde tiener of jongvolwassene ben je op innerlijke ontdekkingstocht en zoek je naar de plek in deze maatschappij waar jij jezelf graag ziet.

Als intens begaafd kind ondervind je misschien uitdagingen voor jezelf en in een omgeving die jou niet goed lijkt te passen. Je ouders willen zich optimaal inzetten door hun krachten zo goed mogelijk te bundelen met alle betrokkenen.

Juist als creatief en intens begaafde is het niet wenselijk dat de maatschappij met jou aan de haal gaat. En juist het zo krachtig mogelijk inzetten van je begaafdheid, op een manier die bij jou past, zorgt ervoor dat je beter in je vel gaat zitten.

Laten we samen jouw toekomst ontdekken zoals die je het beste past

In mijn levenscoaching ben ik voorzichtig, verzachtend en begripvol. Mijn coachingstraject is doorvoeld, betrokken, positief ontwrichtend en richtinggevend. Ik zet je aan tot actie, want anders verandert je situatie niet. Hierbij vormen zelfsturing en het onderzoeken van je eigen begaafdheid en overprikkelbaarheden een leidraad.

Graag zet ik mijn achtergrond als natuurgids en talentbegeleider voor je in. Waar nodig en relevant kunnen we mijn kennis over en inzicht in begaafdheid en Dabrowski’s gedachtegoed aan bod brengen in het traject. Dat doen we als deze inzichten jou op praktische wijze kunnen helpen met koerswijzigingen in je leven.

Je mag de natuur een veilige thuishaven laten zijn. Daarom is het mogelijk om het hele traject of bepaalde sessies al wandelend in de natuur te laten plaatsvinden. Er is geen vast aantal sessies.

Ben je thuis in de natuur? En wil je weten wat Dabrowski’s gedachtegoed voor jou kan betekenen?

De theorie van positieve desintegratie en de natuur horen bij elkaar en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik introduceer de theorie hier kort, zodat je alvast leert waarom deze zo verbonden is met de natuur en met begaafdheid.

De Poolse psycholoog en psychiater Kazimierz Dabrowski (1902 – 1980) was een muzikale, creatieve en filosofische intellectueel. Hij hechtte veel waarde aan warm omgaan met de medemens en het verkeren in intellectuele gemoedsrust.

Het doel van zijn theorie is om, mede op basis van zijn eigen levenservaringen, een algemene beschrijving te geven van menselijke ontwikkeling. Diverse geestelijke, sociale en lichamelijke groeiprocessen kunnen leiden tot persoonlijke ontwikkeling.

Zijn bevindingen worden gewaardeerd bij de begeleiding van begaafden. Zij vinden veel herkenning en erkenning in de omschrijving van de humanistische ontwikkelingspsychologie van Dabrowski. Dit komt onder andere door de gelaagdheid van de theorie, die reikt van reflexmatig tot meer wilsbekwaam en zelfsturend gedrag. Daarnaast komt dit door de hoge intensiteit waarmee hoogbegaafden de wereld beleven, die vaak zorgt voor overprikkelbaarheden.

Ook de natuur is meerlagig. Bladeren vallen van de bomen en gaan op in de aarde, waaruit nieuwe bomen ontstaan. Waar een plant groeit en zich ontwikkelt, blijft anderzijds iets fundamenteels en rudimentairs behouden. De desintegratie van vergankelijkheid gaat gepaard met vele groeidynamieken, elk aangepast op een niche in het grotere geheel van het ecosysteem.

Wandel mee op z’n Dabrowskiaans

Ben je begaafd? Wil je meer weten over de vijf ontwikkelingsniveaus en groeidynamieken van Dabrowski? Zoek je verdieping in je overprikkelbaarheden, oftewel overexcitabilities? Is jouw communicatie meerlagig en diepgaand? Wil je ervaren hoe desintegratie iets heel positiefs is? 

Wat doe ik voor jou?

Ben jij creatief begaafd? VerAnkerJe is er dan helemaal voor jou! Ik ben opgeleid als Talentbegeleider, gespecialiseerd in de metacognitie en begrepen emoties en begeleid jou graag met het optimaal benutten en doorleven van jouw prachtige gave.

Mijn verbindende begeleiding vindt plaats op basis van mijn uitgebreide kennis van en ervaring met hoogbegaafdheid, de humanistische ontwikkelingspsychologie van Kazimierz Dabrowski, oftewel zijn Theorie van Positieve Desintegratie (TPD), en mijn liefde voor de natuur.

Ik bied je heel graag een traject op maat op een manier die bij jou past, zoals binnen met een kopje thee of al wandelend in de Limburgse natuur. 

Om nader kennis te maken en samen te bekijken of en wat voor begeleiding bij jou past, vul je onderstaand contactformulier in. Ik bel je dan zo snel mogelijk terug. App je liever even of wil je gelijk een afspraak inplannen? Laat het me weten en VerAnkerJe!

Contactformulier:

Reacties gesloten.